onsdag 2 februari 2011

Alla barnhjärtans månad

Något som de flesta antagligen inte vet är att jag skulle haft en storebor. En fin liten kille som döptes till Olof föddes för nästan exakt 25 år sedan. Han föddes med ett allvarligt hjärtfel som gjorde att hans liv bara blev sju månader långt.

I dagarna inleder Hjärt- och Lungfonden en kampanj som de kallar för Alla barnhjärtans månad som går ut på att samla in pengar till forskningen för att hjälpa alla dessa små barn som föds med hjärtfel. Det är tack vare att forskningen hela tiden går framåt som fler och fler barn överlever och kan leva ett friskt och långt liv idag. En forsking som gjort enorma framsteg sedan Olof föddes, till största del tak vare bidrag.

Varje år föds 1 000 barn med hjärtfel i Sverige. Barnens hjärtsjukdomar kommer ofta i skuggan av de som drabbar vuxna. Därför sätts alla små hjärtan i centrum under februari.
Målet är att samla in 15 miljoner kronor. De insamlade pengarna ska finansiera fem nya barnkardiologiska forskartjänster.

För att hedra min storebror och stötta denna orginisation och forskning har jag startat en insamling under Alla barnhjärtans månad, vill du bidra klickar du på länken nedan:
www.hjart-lungfonden.se/kampanj-barnhjartan-2011?heartid=581
Många bäckar små...

Tack.

Inga kommentarer:

marie.

marie.

Bloggarkiv